DOLAR
38,0097
EURO
41,6175
ALTIN
3.707,92
BIST
9.379,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Hafif Yağmurlu
18°C
Zonguldak
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Yağmurlu
8°C
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Yağmurlu
9°C

Anne Kent’te Ramazan’da sağlıklı beslenme anlatıldı

Anne Kent iştirakçilerine Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin değeri ve neler yapılması gerektiği anlatıldı

Anne Kent’te Ramazan’da sağlıklı beslenme anlatıldı
REKLAM ALANI
10.04.2023 14:00
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yaşadığımız Ramazan ayına özel sahur da ve iftar da istikrarlı ve sağlıklı beslenme mevzularında söyleşiler gerçekleştiriyor. Rahmet, mağfiret ve ebedi kurtuluşun müjdecisi Ramazan ayına mahsus beslenme sıhhat için büyük değer taşıyor.

ŞİFA VE AFİYET KAYNAĞI TATLI TARİFLERİ

Gönüllerimizi ferahlatan manevi iklimde bir ortaya gelen Anne Kent iştirakçilerine Ramazanda sağlıklı ve istikrarlı beslenmenin yanında asırlardır sofralarımızı şenlendiren şifa ve afiyet kaynağı olan tatlı tanımları anlatılıyor. Yaklaşık 600 yıl evvel Osmanlı’da mısır nişastasını saklama gayretiyle ortaya çıkan güllaç tatlısı, ramazan şerbeti, güç ve şifa deposu olarak bilinen sahine tatlısının nasıl yapıldığı uygulamalı olarak anlatılıyor. 

 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

RAMAZANDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Büyükşehir Belediyesinin diyetisyenleri tarafından gerçekleştirilen Sağlıklı ve İstikrarlı Beslenme söyleşisinde; Ramazan ayında beslenmemizde dikkat etmemiz gereken noktalar, iftarda gerçek beslenme nasıl olmalıdır? Sahurda yanlışsız beslenme nasıl olmalıdır? Tok tutan besinler nelerdir? Susuzluğumuzu nasıl dengeleyebiliriz? Örnek Ramazan menüsü nasıl olmalıdır? Ramazanda ne tıp tatlıları tercih etmeliyiz? vb mevzular konuşuldu.

 

SAHUR EN DEĞERLİ ÖĞÜN

Gebze Mustafa Paşa’da yer alan Anne Kent Merkezi – Manolya, Gebze Atlet Merkezi GEBZESEM ve Karamürsel’de yer alan Anne Kent Merkezi – Mimoza da gerçekleşen söyleşi de; İftar sonrası orta öğün yapılmalı mı? Orta öğün tercihleri nasıl olmalıdır? başlıkları ile iştirakçilerin üstünde durduğu mevzulara yer verildi. Büyükşehir Belediyesinin Diyetisyenleri; Sahurun atlanmaması gereken en kıymetli öğün olduğunu, bizi tok tutacak, susamamıza mani olacak besin kümelerine yer verilmesi gerektiği belirtti. İftarda dikkat edilmesi gereken noktalar vurgulanırken de; Orucu öncelikle suyla yahut zeytin tipinden iftariyelikle açmalı, akabinde yağı az bir çorba içmenin değerli olduğu belirtildi. Ana yemeğe geçmeden ise 15 dakika beklemenin Ramazan ayında kilo almamanın ve sağlıklı bir oruç geçirmenin kilit noktası olduğu vurgulandı. Seminer sonunda Sahine, güllaç tatlısı ve Ramazan şerbeti üretim etapları da uygulamalı olarak gösterilip anlatıldı.

Kardeşliğimizi pekiştiren birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yaşadığımız bu mübarek günlerde iştirakçileri ile bir ortaya gelen Anne Şehir’in faaliyetlerinden faydalanmak için 318 27 25 nolu telefondan bağlantı kurulabilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Elma


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.