DOLAR
32,1926
EURO
34,5524
ALTIN
2.339,65
BIST
9.225,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Parçalı Bulutlu
14°C
Zonguldak
14°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
16°C
Salı Çok Bulutlu
13°C
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C
Perşembe Çok Bulutlu
12°C

Brokoliyi çok fazla haşlamayın

Brokoli, kansere karşı esirgeyici tesiriyle ve daha birçok faydasıyla ön plana çıkan bir zerzevat.

Brokoliyi çok fazla haşlamayın
REKLAM ALANI
05.06.2023 15:18
A+
A-

Brokoli, kansere karşı hami tesiriyle ve daha birçok faydasıyla ön plana çıkan bir zerzevat. Suyun içinde kaynatarak pişirilen brokolinin özelliklerini yitirdiğini belirten Anadolu Sıhhat Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Bilimsel araştırmalar, brokolinin antibiyotik özellikleri ile birlikte kalp-damar sıhhatini esirgeyici, kalp krizini önleyici, kolesterol düşürücü, tansiyon düşürücü, antioksidan ve şeker hastalığı komplikasyonlarını önlemede tesirli olduğunu gösteriyor. Bilimsel müşahedelere nazaran yapılan tavsiyeye nazaran brokoli buharda birkaç dakika pişirilerek ya da çiğ olarak tüketilmeli” açıklamasında bulundu.

Brokoli, vitamin deposu ve antioksidan olma özelliğinin yanı sıra ‘’glukosinolatlar’’ denen tesirli bileşenleri içerdiğini paylaşan Anadolu Sıhhat Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Bu bileşiklerden bilhassa ‘sülforafan’ ve ‘indol-3-karbinol’ün; kolon, prostat, rektum, mide, göğüs ve akciğer kanserleri olaylarında tesirli olduğun klinik çalışmalarla ortaya kondu” dedi.

Brokoli bağırsaktaki faydalı bakterileri besliyor

Brokolinin tıpkı vakitte yüksek ölçüde lif içerdiği için de bağırsaklardaki faydalı bakterileri beslediğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Biliyoruz ki faydalı bakterilerin sayısının artması bedenimiz için çok değerli. Ayrıyeten brokoli filizi ve brokoli özütleri verilerek yapılan deneysel çalışmalarda da kanser kıymetlerinde düzelmeler gözlendi” diye konuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Doğru pişirme önemli 

Brokolinin yararının görülmesi için hakikat pişirmenin çok kıymetli olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Suyun içinde kaynatarak pişirdiğimiz brokoli tüm bu özelliklerini maalesef yitirmiş oluyor. Hasebiyle bilimsel müşahedelere nazaran yapılan teklif; buharda birkaç dakikalık pişirme biçimi yahut çiğ tüketimidir. Çiğ biçimde elde parçalayıp 30 dakika bekledikten sonra zeytinyağı ve limon ile çok başarılı ve güçlü bir detoks hazırlanmış olur” teklifinde bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Elma

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.