DOLAR
37,9772
EURO
41,6773
ALTIN
3.708,46
BIST
9.379,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Hafif Yağmurlu
18°C
Zonguldak
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
8°C
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Yağmurlu
9°C

Uzman Diyetisyen Taylan Kümeli, Dünya Ton Balığı Günü’nde sağlıklı beslenmenin temel noktalarına değindi Ton balığı sağlıklı hayatı destekliyor

Türkiye’yi ton balığı ile tanıştıran Dardanel, 2 Mayıs Dünya Ton Balığı Günü’nü kutluyor. Deniz eserlerinin ülkemiz sofralarında daha fazla yer alması için çalışan Dardanel, bu özel günde ton balığının sağlıklı beslenmedeki yeri ve kıymetine dikkat çekiyor.

Uzman Diyetisyen Taylan Kümeli, Dünya Ton Balığı Günü’nde sağlıklı beslenmenin temel noktalarına değindi Ton balığı sağlıklı hayatı destekliyor
REKLAM ALANI
02.05.2023 13:00
A+
A-

Türkiye’yi ton balığı ile tanıştıran Dardanel, 2 Mayıs Dünya Ton Balığı Günü’nü kutluyor. Deniz eserlerinin ülkemiz sofralarında daha fazla yer alması için çalışan Dardanel, bu özel günde ton balığının sağlıklı beslenmedeki yeri ve ehemmiyetine dikkat çekiyor. Ton balığı doğal ve pratik protein kaynağı olmasının yanı sıra nizamlı tüketildiğinde kalp ve beyin sıhhatine olumlu tesirde bulunurken hastalıklardan korunmaya yardımcı oluyor.

Ton balığının hem insan sıhhatine olan katkısına hem de üretimini ve tüketimini sürdürülebilir hale getirme muhtaçlığına dikkat çeken Dardanel, Dünya Ton Balığı Günü’nü kutluyor. Türkiye’yi ton balığıyla tanıştıran Dardanel; sağlıklı beslenmeye itina gösterenleri Atlantik ve Hint okyanuslarının tertemiz sularında yetişen balıklardan seçtiği eserleriyle buluşturuyor. 

Dünyanın en çok sevilen ve tüketilen balığı olan ton balığının biyolojik ve ekonomik ehemmiyeti ile sürdürülebilir denizciliğe dikkat çekmek emeliyle her yıl 2 Mayıs Dünya Ton Balığı Günü olarak kutlanıyor. Ülkemizde 39 yıldır Dardanel kalitesi ve garantisiyle sofralara ulaşan ton balığı; lezzetinin yanı sıra yüksek besin bedeli ve sıhhate sunduğu yararlar sebebiyle de tercih ediliyor. Kalorisi düşük, besin pahası yüksek bir besin olan ton balığı, yalnızca okyanusların tertemiz sularında yetişen ve doğal avcılık ile yakalanan balıklarda bulunan selenyum minerali ile kompleks yağ asitleri içeriyor. 

Günlük protein gereksiniminin %47’sini karşılıyor

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Doğal bir protein ve Omega 3 kaynağı olan Dardanel ton balığı, 100 gram tüketildiğinde günlük protein muhtaçlığının %47’sini karşılıyor. Ton balığı birebir vakitte bağışıklık sistemi ile vücut ve zihin sıhhatini destekleyen mineraller, yüksek ölçüde Omega-3 ve selenyum içeriyor. Bir kutu Zeytinyağlı Dardanel ton balığında 101 mg Omega-3 bulunuyor. Hiçbir esirgeyici ve katkı unsuru içermeyen, %100 doğal olan Dardanel ton balığının içerisinde yalnızca ton balığı, çeşidine nazaran yağ, su ve az ölçüde tuz bulunuyor. 

Kümeli; “Ton balığının sağlıklı ömür listemizde kıymetli bir yeri var”

Düzenli uyku, bol antrenman ve bol su tüketiminin sağlıklı hayatın olmazsa olmazları ortasında sayan Uzman Diyetisyen Taylan Kümeli, “Bağışıklığa katkı sunan, doğal protein, Omega 3, vitamin ve minerallerden varlıklı zeytinyağlı ton balığı da bu listede çok kıymetli bir yer tutuyor” diyor. 

Özellikle zeytinyağlı ton balığının çok bedelli bir besin kümesi olduğunu söyleyen Kümeli, kelamlarına şöyle devam ediyor: “Dünya Sıhhat Örgütü’nün bağışıklığı güçlendirici yiyecekler ortasında sıraladığı zeytinyağlı ton balığının içerisindeki yüksek Omega 3, protein ve mineraller, bilhassa selenyum minerali, D ve B vitaminleri sağlıklı beslenmenin mihenk taşlarının başında yer alıyor. Ton balığı birebir vakitte kolay ulaşılabilir ve hazır pişmiş bir eser olması bakımından da çok pratik bir protein kaynağıdır. Ayrıyeten günlük 100 ila 300 gram zeytinyağlı ton balığı tükettiğimiz vakit neredeyse almamız gereken Omega 3 ölçüsünün birçoklarını alırız. Yapılan bilimsel çalışmalar zeytinyağlı ton balığının kalp ve beyin sıhhatini desteklediği, kemikleri güçlendirdiği ve daha pek çok yararı bulunduğunu da ortaya koyuyor. Sağlıklı beslenme için bu kadar güçlü bir içeriğe sahip olan zeytinyağlı ton balığını sofralarımızdan eksik etmemeyi ehemmiyetle vurgulamak istiyorum. Herkese sağlıklı bir Dünya Ton Balığı Günü diliyorum.” 

Doğal hayat alanlarına sahip çıkıyor

Friend of the Sea ve Dolphin Safe üzere etraf dostu dokümanlara sahip olan Dardanel, Dünya Ton Balığı Günü’nde sürdürülebilir üretim ve tüketimin değerine de dikkat çekiyor. Dardanel, deniz eserlerinin sıhhate katkısını sürdürülebilir hale getirme sorumluluğunun şuuruyla çalışmalarını sürdürüyor. ‘Balığını Sorgula’ uygulaması ile tüketicilerde farkındalık yaratarak balıkların doğal ömür alanlarının korunmasının desteklenmesini de mümkün kılıyor. Uygulama sayesinde balığın avlanma basamağını, cinsini ve hangi gemilerle taşındığını tüketicilerin takip edebilmesini sağlıyor. Dardanel kutularının üzerinde yer alan ve her kutuya özel olan kodu internet sitesindeki “Balığını Sorgula” kısmına girerek balığın nerede tutulduğu bilgisine ulaşılabiliyor. 

Taylan Kümeli’den Dünya Ton Balığı Günü’ne özel tanım “Ton Balıklı Avokado Sandalı”

Malzemeler:

•1 paket Dardanel Zeytinyağlı Ton Balığı 

•1 olgun avokado

•2-3 kol buharlanmış kuşkonmaz

•2 kaşık haşlanmış kinoa

•Yeşillik

•limon, tuz, karabiber 

Yapılışı:

Avokadoyu ortadan ikiye bölün ve kaşık yardımıyla içini çıkarın. (*kabuklarını atmayın, kâse olarak kullanacağız) Bir kâsenin içinde avokado, ton balığı, haşlanmış kinoa ve yeşillikleri karıştırın. Limon, tuz ve karabiber ekleyin. Avokado kabuklarının kâse olarak kullanarak hazırladığınız karışımı içine doldurun. Üzerini buharda pişmiş kuşkonmazlar ile süsleyin. Afiyet olsun.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Elma


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.