DOLAR
32,1926
EURO
34,5524
ALTIN
2.339,65
BIST
9.225,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Hafif Yağmurlu
15°C
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Salı Yağmurlu
15°C
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C
Cuma Yağmurlu
9°C

Bahar Yorgunluğunuza Yeterli Gelecek Beslenme Teklifleri

Türkiye’nin en sevdiği peynir markalarından biri olan Muratbey, hakikat beslenmenin topluma anlatılması için yararlı çalışmalar yürütüyor.

Bahar Yorgunluğunuza Yeterli Gelecek Beslenme Teklifleri
REKLAM ALANI
26.05.2023 14:00
A+
A-

Türkiye’nin en sevdiği peynir markalarından biri olan Muratbey, gerçek beslenmenin topluma anlatılması için yararlı çalışmalar yürütüyor. Gerçek beslenmeyle ilgili kıymetli tavsiyeler veren Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, istikrarlı ve sağlıklı beslenerek bahar yorgunluğuyla nasıl uğraş edilebileceğini anlattı.
 

D vitamini eksikliği bahar yorgunluğunun şikâyetlerini arttırabilir 

Havaların ısınmaya başlamasıyla bedenimizde yaşanan adaptasyon süreci beraberinde yorgunluğu, çokça ahenge isteğini yahut eklem ağrıları üzere problemleri getirebilir. Tedbir alınmaması durumunda kronikleşebilme ihtimali bulunan bu durumdan korunmak için yapabileceğimiz en yeterli alışkanlıkların başında sağlıklı beslenmek ve sistemli uyku geliyor. Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Baharla birlikte tabiatımız ve vücudumuz yine uyanmaya başladı. Sıcaklıkların artmaya başladığı bu devirde bedenimizin da bir adaptasyon sürecinden geçmesi gerek. Adaptasyon sürecinde metabolizmamızda yaşanan değişiklikler ruhsal ve fizikî olarak şikâyetlerle tesirini bizlere gösterebilir. Daima uyku isteği, kas-eklem ağrıları, baş ağrısı, halsizlik ve güç düşüklüğü bu şikâyetlerin başında geliyor. Bilhassa D vitamini eksikliği de buna eklenince beden önemli bir bahar yorgunluğu tesiri altında kalıyor. D vitamini eksikliğinin bahar yorgunluğunun şikâyetlerini arttıran bir gerçek olduğunu söyleyebiliriz” diye belirtti.

Meyve ve Peyniri Bir Ortaya Getiren Lezzet Şöleni 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bahar yorgunluğuyla nasıl uğraş edilmesi gerektiğini anlatan Garipağaoğlu, “Kış aylarında yapılan beslenme kusurlarına son vererek bedenimizi bahara hazırlamalıyız. Bağışıklık sistemimizi güçlendirecek, vitamin ve mineral gereksinimi bakımından varlıklı bir beslenme formuyla bahar yorgunluğunun üstesinden gelebiliriz. Bunun için mevsimine uygun meyve ve zerzevatları tüketmek, A, C ve E vitaminlerinin karşılanması için çok kıymetli. Semizotu, yüksek Omega-3 kaynağıdır ve içeriğindeki potasyum ve magnezyumla bağışıklığın güçlenmesine takviye olur. Birebir vakit da enginarı haftada 3-4 porsiyon tüketmek yarar sağlar. Enginar, içeriğindeki vitaminlere ek olarak ‘ciarin’ içermesi hasebiyle bedenin nizamlı çalışmasına yardımcı olur, yorgunluğa karşı tesirli bir silahtır. Bağışıklığı destekleyen elma ve kivi, yüksek C vitamini ile yorgunluğun tesirlerini azaltır, güç verir. Elma ve kiviyi kahvaltılarınızın yanında yumurta ve peynirle birlikte tüketebilirsiniz. D vitamini ve prebiyotikler ile zenginleştirilmiş peynirleri kahvaltıda tüketmek, günlük ihtiyacı karşılayacağı üzere birçok sıhhat problemine karşı savaşmada da tesirli olacaktır. Meyve ve peynirleri bir ortaya getirerek kahvaltıda sıhhat ve lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Bir tabakta 5 çilek, 5 yemek kaşığı Muratbey lor peynirini, biraz da bal ekleyerek tüketebilirsiniz. 1 adet doğranmış elmayı 5-6 adet Topi peynir ve sevdiğiniz yeşillikler ile hafif zeytinyağında karıştırarak salata üzere tüketebilirsiniz” dedi. 

Günlük tüketilen su ölçüsünü da arttırmak ve yeterli bir uyku çok önemli

Aşırı tuz tüketiminin yorgunluk hissini arttırabileceğini söyleyen Garipağaoğlu, “Bu devirde günlük tüketilen su ölçüsünü da arttırmak ve toksinlerin atılmasını sağlamak için çok kıymetli. Öğünlerde ve atıştırmalık olarak az tuzlu Burgu, Topi, Muratbey Kaymaklı peynir, meyvelerde birlikte hazırlanacak keyifli tabaklarla sıhhatiniz için çok uygun seçenekler olacaktır. Çileğin içinde çokça B6 vitamini bulunuyor, melatonin için birebirdir. Güzel bir uyku için günde 1 porsiyon mevsiminde doğal yetiştirilmiş çilek tüketmek yararlı olabilir. Uyku saatlerinin sistemine dikkat etmek ve kâfi fizikî aktivitede bulunmak da bu periyot için çok kıymetli. Günler uzuyor ve sabahları daha aydınlık. İşe, okula gitmeden güne kısa bir yürüyüş ile başlamak bile performansınıza önemli oranda tesir edecektir” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Elma

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.