Bayrampaşa Belediyesi, klâsik ‘Fesleğenli Bahar Etkinliği’ kapsamında ilçe genelinde toplam 50 bin fesleğen dağıtıyor…
Bayrampaşa Belediyesi, klasik ‘Fesleğenli Bahar Etkinliği’ kapsamında ilçe genelinde toplam 50 bin fesleğen dağıtıyor…
Bayrampaşa’yı karış karış gezerek vatandaşlara fesleğen dağıtan Lider Atila Aydıner, “Bu yıl da on binlerce fesleğen dağıtarak vatandaşlarımızın bahar sevincine hoş bir renk ve koku katmayı sürdürüyoruz” dedi.
Bayrampaşa Belediyesi, klâsik ‘Fesleğenli Bahar Etkinliği’ kapsamında ilçenin 11 mahallesinde toplam 50 bin fesleğen dağıtımı gerçekleştiriyor… Aktifliğe katılarak vatandaşlara fesleğen dağıtan Bayrampaşa Belediye Lideri Atila Aydıner, “Bayrampaşa’mızın cadde ve sokakları, değerli komşularımızın meskenleri yeniden fesleğen koksun istedik… Bu niyetle bu yıl da on binlerce fesleğen dağıtarak vatandaşlarımızın bahar sevincine hoş bir renk ve koku kattık. Etkinliğimize gönülden takviye veren herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
FESLEĞENİN FAYDALARI
Hoş kokulu bir çiçek olarak meskenleri süsleyen fesleğen, tıpkı vakitte mutfakta yemeklere lezzet katan bir bitkidir. Sakinleştirici özelliği ile bedeni rahatlatır. Güç verir. İştah açıcıdır. Hazımsızlığı giderir. Öksürüğü ve baş dönmesini keser. Ağız içindeki yaralara karşı yararlıdır. Arı sokmasında zehrin tesirini azaltır. Çayı yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir. Cildi rahatlatır. Fesleğen ile hazırlanan losyonlar ile saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir. Fesleğen yağı selülit şikâyetlerini azaltır. Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu üzere canlıları uzaklaştırır.
FESLEĞEN NASIL KULLANILIR?
Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilen ya da çiğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, ekseriyetle yemeklere servis basamağında ek edilir. Esans üretiminde da kullanılan fesleğen, baharat olarak çorbalara ve salatalara da katılır.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı