DOLAR
37,9772
EURO
41,6773
ALTIN
3.708,46
BIST
9.379,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Çok Bulutlu
13°C
Zonguldak
13°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
14°C
Pazartesi Yağmurlu
9°C
Salı Hafif Yağmurlu
9°C

Ramazanda sağlıklı beslenmenin yolu protein kaynağı süt eserlerinden geçiyor

Ramazan ayında oruç tutma mühletinin yaklaşık 14 saati bulmasıyla birlikte sağlıklı ve istikrarlı beslenmenin kıymeti bir sefer daha ortaya çıktı. Ramazan ayının yarısını geride bıraktığımız bu periyotta uzmanlar protein ve kalsiyum kaynağı süt ve süt eserlerinin tüketilmesini tavsiye ediyor.

Ramazanda sağlıklı beslenmenin yolu protein kaynağı süt eserlerinden geçiyor
REKLAM ALANI
10.04.2023 14:54
A+
A-

Ramazan ayında oruç tutma mühletinin yaklaşık 14 saati bulmasıyla birlikte sağlıklı ve istikrarlı beslenmenin değeri bir kere daha ortaya çıktı. Ramazan ayının yarısını geride bıraktığımız bu periyotta uzmanlar protein ve kalsiyum kaynağı süt ve süt eserlerinin tüketilmesini tavsiye ediyor.

Beslenme uzmanlarının verdiği bilgilere nazaran oruç tutanların uzun süren açlık nedeniyle metabolizmaları yavaşlar, daha az güç harcar, beden hareketleri yavaşlar. Bu açlık müddetinde bedenin kendisini küçültmesi manasına gelir. Şayet oruç devrinde de öteki günler kadar ya da daha besin tüketilirse beden yağlanır. Orucun açılmasıyla yemekten yedikten sonra üşüme hissi ve ardından
 uyku isteği ortaya çıkar. Bu aç kalan bedene süratli ve fazla ölçüde besin girmesiyle kan şekerinin süratle yükselmesi ve akabinde süratle düşmesinin yarattığı bir sonuçtur.

Türkiye’nin önde gelen süt ve süt eserleri markası Teksüt, bu süreci dengelemek ismine hem iftar hem de sahur sofralarında süt, peynir ve ayranın eksik edilmemesini öneriyor. 

Sıvı istikrarına katlıda bulunuyor 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Teksüt Satış ve Pazarlama Yöneticisi Murat Keleş, Ramazan periyodunda olağan beslenme tertibinden farklı bir sisteme geçildiğine, öğün sayısının ve saatlerinin büsbütün değiştiğine dikkat çekiyor. Sütün ve ayranın, içerdiği vitaminlerle tamamlayıcı besin olduğunu belirten Keleş, “Ayran, tuz ve mineral kaybını önlüyor, böylelikle bedendeki sıvı istikrarının sağlanmasına yardımcı oluyor. Protein içeriği yüksek olan besinler midenin boşalma müddetini uzatarak acıkmayı geciktiriyor. Bu kapsamda bir besin kaynağı olan  süt tokluk hissine yardımcı oluyor.” bilgisini paylaştı. 

Büyük porsiyon kalbe zararlı

Aşırı yemek yemenin mide gerginliği yaratarak tansiyonunun yükselmesine sebep olacağını kelamlarına ekleyen Murat Keleş şöyle devam etti: “Bilimsel çalışmalarda ağır yemek sonrasında kalbe binen yük nedeniyle kalp krizi riskinin olduğu ortaya çıktı. Sağlıklı ve istikrarlı bir Ramazan periyodu için; ‘süt, yoğurt, ayran, cacık, peynir, tereyağı üzere süt ve süt eserlerini ya da süt içeren, sütle yapılan yemek ve tatlıları sofralarınızdan eksik etmeyin.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Elma


ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.